Bloggvänner

söndag 1 januari 2012

Sommarblommor att drömma om...

Fler sommarblomsdrömmar ur arkivet! Den stora fönsterlådan har haft olika skepnader genom åren, både sval i blått och vitt, och eldigt rött och orange. Det är ju just det som är grejen med ettårsväxterna: man får skapa något nytt varje år, det är bara att fläska på;-)
Vill  ni ha mer sommarblomsinspiration finns det hos Anna Vattenkanna

Här är det rejält fullt! I lådan blå hängpetunia, vit mattram, blålila sommarflox, silvrig helicrysum och blåsalvia. I rabatten under vita och vinröda lejongap, silversalvians ludna blad, perenn blå flox och några solrosor som blåmesen planterat. 

Några hostor sticker också fram i rabatten.

Ett tidigare år med silvrig rabatteternell, lila hängpetunia och vit o blå lobelia.  I rabatten under ljust rosa  lejongap och vita sommarastrar.

En mer eldig variant: Tre olika modeller på tagetes i olika färg, rabatteternell och  mahognyröd krasse. Plus ett läckert gräs!

Tagetesen gör sig extra bra sedd genom slöjvenets skira axdimma. En känsla av skördetid infinner sig direkt!

Blåsalvian är riktigt snygg mot rödbetsbladen, särskilt i lite motljus;-) Ska man så rödbetor kan man lika gärna så sorten Bull´s Blood, som har riktigt mörka blad hela växtsäsongen. Bladen är supersnygga i bukett också, och goda!

5 kommentarer:

  1. Jamen Åsa, du är ju helt suverän på att få till det!
    Såna underbara kombos du visar - den ena efter den andra i en aldrig sinande ström. Här sitter jag och ohhh för att sedan säga ahhh. Mera, mera:-)

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  2. Tack för uppmuntran, Anna! Idag behövs den verkligen för det är snöstorm utanför mitt fönster! Vem vet, det kanske trillar fram fler bilder ur arkivet;-)

    SvaraRadera
  3. Jättefint! Den tredje lådan blev jag väldigt förtjust i. De andra var fina de med och Gud vad man längtar... Pia

    SvaraRadera
  4. Oj, vad det växer! Härligt!

    SvaraRadera
  5. Den med tagetes föll mig på läppen minsann! Tänk om det kunde bli så vackert vid altankanten i sommar...

    SvaraRadera

Skriv gärna en rad, då blir jag glad!
Det är alltid kul se om nån läst mina funderingar;-)

Du kan kommentera även om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress. Klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå!
Åsa