Bloggvänner

måndag 7 maj 2012

Vårteckenutmaningen v 19

Utmaning är rätta ordet! 
Det är en utmaning att hitta nya vårtecken, inte mycket har hänt senaste veckan, framåt i alla fall. Ett rejält snöoväder har vi däremot fått... Den snön har tackolov smält bort, och idag skiner solen. Men det är ingen värme att tala om. Tornfalksparet har återvänt och svävar över åkerkanterna på jakt efter sork och möss. Sorkstammen har kraschat under vintern, så rovfåglarna har svårare att hitta föda. Sorkangreppen i trädgården är därför inte heller så stora. Har hittat ett bo, byggt av väldoftande alpmynta. Måste ha varit skönt att krypa ihop därinne i myntadoften. Och de rackarna har ätit upp en backsippa. Ett stort hål och en namnskylt är vad som är kvar. Väl bekomme, jag har fler.
Det blir inte bästa bildkvalite´n med mobilkameran, men det går fort;-)
Utsikten från köksfönstret, nästan snöfritt, men gråtrist och smutsigt.

Utsikten på baksidan, ut över lägdorna bjuder inte heller den på någon vår. Torrt och brunt. Förra året var gräset grönt och sinkorna utsläppta.
Vid södergaveln har solen gjort sitt jobb i alla fall! Narcisserna är på väg att slå ut, och en primitiv trädgårdsmöbel har ställts ihop till ett snabbfika. Pallen brukar stå vid stuprännan som podium för vattentunnan.Snabbast hade väl varit att bara sätta sig på sparken en stund;-)


Mininarcisserna, från tidigare års påskgrupper, lyser ikapp med solen.

Gå in hos Humlebacken och se hur våren fördelat sig över vårt avlånga land.


The coming spring season took a time-out, but now the sun is back. There´s still a lot of snow left, and we are longing for warmth and green grass.

3 kommentarer:

 1. Narcisserna piggar verkligen upp då allt annat ännu är brunt och trist!
  Idag visar jag upp fjärilsväskan på min blogg! Blev såå glad över den : )
  /Cika

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt när våren äntligen anlänt .
  Hoppas att värmen stannar kvar nu.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera

Skriv gärna en rad, då blir jag glad!
Det är alltid kul se om nån läst mina funderingar;-)

Du kan kommentera även om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress. Klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå!
Åsa