Bloggvänner

tisdag 31 januari 2012

Olika attityd till Livet

I detta huset bor och regerar trenne kattherrar: 
Burre, som är korthårig gul och vit. Är äldst i gänget och vill gärna ro att han är chefen. Är surast av de tre, men samtidigt väldigt gosig och kramsjuk.  Tar helst ut sin ilska och aggretion på Ludde. Är en storjägare.
Zigge, stor och långhårig. Väger 7 kg (dubbla Luddes vikt). Jo, han älskar mat...En harmonisk figur, för stor för att Burre ska försöka bråka med honom. Tar alltid lille Ludde i försvar. En juste kompis, helt enkelt.
Både Burre och Zigge är ganska principfasta, med bestämda mattider och läggtider, och håller rätt hårt på hur en katt ska bete sig.
Och så har vi Ludde....
Liten, jättelånghårig och helt utan principer. Inte rädd för nånting (utom för att reta Burre), och en stooor livsnjutare. Vill gärna retas med Zigge. Det är dumt tänkt att mucka med en som är dubbelt så stor, även om han är en kompis...
Det är härligt med tre olika personligheter, med helt olika attityd till hur man ska tackla livet!

Burre o Zigge tycker husfolket är uppe alldeles för länge och slarvar! Det är dags att mata katten och gå i säng! 
Ludde skiter fullständigt i att sura, vadå, det är ju skönt att slappa lite!!! Man kan väl aldrig slappa för mycket, i alla fall om man är katt!

1 kommentar:

Skriv gärna en rad, då blir jag glad!
Det är alltid kul se om nån läst mina funderingar;-)

Du kan kommentera även om du inte har en egen blogg eller en g-mailadress. Klicka i Anonym så kan du skriva en rad ändå!
Åsa